Skip to main content

PERSOONLIJKSHEIDSCOACH

Verslaving

Lichamelijk ben je volgroeid rond je 25e levensjaar. Dat wil niet zeggen dat je dan ook volwassen bent. Een mens bestaat namelijk uit een lichaam en een geest. Vooral in deze tijd wordt er op jonge leeftijd al ongemerkt een aanslag gedaan op je geest. Je kunt lichamelijk, maar ook geestelijk verslaafd zijn. Verslaving wordt in het begin niet altijd als verslaving herkend. Veel jongeren hebben een verslaving die anderen niet weten en waar ze het liefst niet over spreken. Ik merk dat als, er tijdens een coachingstraject, de coachee zich hierover uitspreekt ze heel opgelucht zijn en de helft al is gewonnen. Blijf er niet mee lopen, maar durf een coaching traject aan te gaan. Je staat er niet alleen voor!

Agressie

Agressie is een uitingsvorm van je gevoelens. In het onderwijs merkte ik dat docenten bang zijn voor agressieve jongeren. Jammer genoeg is er niet altijd gelegenheid om hen de aandacht te geven die ze nodig hebben. Mij daagde het juist uit om dergelijke personen eruit te pikken en ermee aan de slag te gaat, om te kijken waarom ze zich zo boos en agressief gedroegen. Wat een ellende en pijn er dan naar boven kan komen kan ik hier niet beschrijven. Wat kunnen mensen elkaar pijn doen. Haat, ergernis, agressie en noem maar op brengt je in een dieper dal. Laat dat niet gebeuren! Ken jij zo’n iemand? Verwijs hem dan door naar een jongerencoach. Achteraf zal hij/zij je er dankbaar voor zijn. Dit geldt ook voor ouders die niet goed weten hoe te handelen met hun agressief kind.

Faalangst / Verlegen

Op jonge- en oudere leeftijd kun je bang zijn om te falen. Je zet je ergens volledig voor in maar het gevoel om een prestatie te ‘moeten’ leveren maakt je angstig. Het kan zelfs zo erg zijn dat je fysieke klachten krijgt.
In deze tijd wordt er gekeken of je genoeg zelfvertrouwen uitstraalt en mensen die assertief zijn lukt het sneller om iets te bereiken, terwijl bepaald assertief gedrag misschien niet bij jou past. Hoe ga je er mee om? Hierin kan een coach je begeleiden.

Schizofrenie / Adhd / Autisme

Toen ik eens in een winkel vlot, vlug en vriendelijk werd geholpen vond ik dit heerlijk. Daar kom ik dan graag terug. Deze verkoper bleek adhd te hebben, wat een aanwinst voor die zaak! Of het nu adhd, add, schizofrenie, asperger, pdd nos is of iets anders, ieder heeft zijn eigen ding waar hij mee worstelt. Met behulp van een coach leer je wie je eigenlijk bent en wie je wilt zijn. Hij helpt je verder in je ontwikkeling. Al merk ik persoonlijk ook dat er mensen zijn die ‘aan het plafond van hun kunnen zitten’. Zij kunnen leren zichzelf te accepteren zodat ze goed in hun vel komen te zitten en vrede krijgen met hun omgeving en zichzelf.

Dankzij Jan Bals heb ik mezelf kunnen ontwikkelen tot een goed zelfbeeld en zelfdiscipline. Dankbaar voor het positieve resultaat.

Herwin, 25 jr. sept. 2023