Skip to main content

LOOPBAANCOACH / JOBCOACH

Loopbaankeuze

Misschien weet je niet goed wat je wilt worden of je wilt gewoon iets anders. Wel of geen diploma, Ik haal het beste uit je naar boven. Zo wordt duidelijk wat bij jou past.

Tijdens de sessies ga ik een traject met je in waarbij duidelijk wordt welk beroep of welke functie voor jou het meest geschikt is. Het is belangrijk dat je een functie krijgt waar jij je lekker in je vel voelt zitten en goed kunt functioneren. Behalve je inkomsten wordt ook gekeken naar de verdere ontwikkelingsmogelijkheden binnen je bedrijf. Als coach heb ik een groot netwerk en goede contacten zowel met scholen als in het arbeidsveld en kan je dus helpen een goede keuze te maken. Hoe vaak gebeurt het niet dat mensen later zeggen dat ze zich vergist hebben en eigenlijk altijd al wat anders hadden willen doen. Daarom is loopbaankeuze belangrijk!

Omgang met collega’s

Het kan zijn dat je het goed naar je zin hebt op je werk, maar dat er toch zaken zijn waar je tegenaan loopt. Zoals hoe je met die collega moet omgaan waar het niet mee klikt. Je wilt het liefst niet met diegene omgaan, maar je moet wel. Er spelen vragen als: ‘Ligt het aan mij of ligt het aan de ander?’ ‘Moet ik er op mijn werk over praten of juist niet?’ Ook daarin kan een coach je helpen om nieuwe omgangsvormen te vinden en te leren gebruiken.

Werkdruk / burn-out

We leven in een tijd waarbij eigenlijk geen tijd meer is. Er zijn wel genoeg mogelijkheden om je te ontspannen, maar zelfs dat vraagt tijd. Het kan zijn dat je op je werk onbewust onder druk komt te staan, want je wilt bijvoorbeeld je best doen zodat ze tevreden over je zijn. Je geeft je helemaal en krijgt op een gegeven moment het gevoel opgebrand te zijn. Je hebt geen energie en zin meer om iets te doen. Het kan zelfs zijn dat je slecht slaapt en gaat lopen piekeren. Een paar nachten goed slapen helpt niet en het gevoel van vermoeidheid blijft. Het kan zijn dat je snel geïrriteerd raakt. Je interesse wordt steeds minder en kan zelfs overgaan in totale onverschilligheid. Als jongerencoach analyseer ik je gedrag en leer je focussen op wat haalbaar is! Door het coaching traject leer je grenzen duidelijk aan te geven en hoe je kan ontspannen na je werk. Ik merk dat veel mensen met burn-out klachten perfectionistisch zijn ingesteld en geleerd moet worden hoe ze dingen moeten relativeren. Sommige hebben naast het coaching traject ook psychologische hulp. Als ik aan hen vraag waarom, zeggen ze dat het bij mijn coaching verder gaat dan
een gesprek aan tafel.

Ik zocht naar iemand die begrip had en begeleiding kon bieden. Mijnheer Bals heeft passie en liefde voor de coachee. Hij heeft kennis van zijn vakgebied en werkt doelmatig. Hij heeft gaven om mensen echt te helpen. Als ik behoefte heb aan contact, kan ik nog steeds bij hem terecht.  

Mehmet, februari 2024